onsdag den 30. marts 2011

En dag med hummere

Først forelskede jomfruhummerhaler:

300g pillede hummerhaler
70g tomatpure
Røget paprika
Halvt løg (fint hakket)
1 fed hvidløg
250 ml fløde
Lidt cognac
Olie, salt, peber



Svits løg og hvidløg med røget paprika, efter 1 min kommer du tomatpureen på og lader det svitse lidt af. Så kom cognacen på, flambér (eller blot lad alkoholen fordampe, det er også fint). Kom fløden i, smag til med salt og peber. Til sidst kommer du hummerhalerne i og giver det 2-3 min, så er de færdige. Server med frisk pasta.

Så indbagte jomfruhummerhaler:


Dej:
1-1½ dl hvedemel
½ tsk salt
1 tsk peber
½ pisket æg
½ øl
Evt. lidt vand så dejen får den rette konsistens.



Bland det hele sammen og rør godt. Konsistensen skal være lind, så det virkelig kan sidde fast - den må dog ikke være for tyk. Put ikke for mange hummer i ad gangen, da olien eller bliver for kold. For at tjekke om olien er varm nok, kan du prøve at sætte enden af en tændstik ned, og hvis det syder omkring den, så er den varm nok. Du kan evt. drysse lidt rasp på dejen, når den er kommet på hummeren, inden den kommes i olien. Giv dem 2 min, tag dem op og drys med salt.

Og det samlede resultat, serveret med frisk pasta, salat og din favorit dip :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar