torsdag den 8. september 2011

Bacon Bomb

Follow my blog with Bloglovin

La bombe du bacon... Jeg har lige fundet min nye favorit ret, bacon med bacon svøbt i bacon med 4 liter BBQ sovs!

Dagen i forvejen lavede jeg min BBQ sauce, som så har stået og trukket i køleskabet natten over. Den nedenstående opskrift er ikke 100% korrekt, da jeg i sidste ende stod og smagte til med farin og ketchup.

Hjemmelavet BBQ (laves dagen før):
2 tsk Tomat puré
2 spk Brun farin
1 spk HP sauce
1 spk Wochester sauce
2 spk Soya
½-1 tsk Røget paprika
1 tsk Paprika
½ tsk Chilipulver
1½ dl heinz ketchup
1 fed presset hvidløg
Desuden puttede jeg en rest hickory BBQ sauce i jeg havde...

Hurtigt hjem fra arbejde og i gang. Første blandede jeg en god saftig fars af svinekød - lad nu være at vælge en fedtfattigt, det er spildt alligevel! Herunder er den opskrift jeg lavede min fars udfra, men det er jo bare fantasien der sætter grænser.

Farsen:
500g svinekød
2 løg
2 tsk BBQ pulver
2 spk BBQ sovs (ovenstående)
1 fed hvidløg
Peber
Chili efter smag
Salt (Hold igen med salt, da der er rigeligt i bacon.)

NB: Samtidigt med at den hviler, steger du en pakke bacon og skærer det ud i passende stykker. Og husk at have ost klar!

Da farsen havde stået i køleskabet og samlet sig i små 20 min, bredte jeg det ud som på ovenstående billede, sådan at det var lidt mindre i størrelse på længden end nedenstående BACONMÅTTE - dejligt ord!



Baconmåtten... Den var ikke helt let lige at lave, men efter man havde fanget ideen, så gik det strygende. Næsten gang jeg laver det, vil jeg helt klart væve den ovenpå et stykke bagepapir, det vil lette rulningen efterfølgende. Desuden vil jeg 100% anbefale at du købe det bacon de har i netto, som fåes i en 1kg vakuum ting. Det er noget tykkere og derfor lettere at arbejde med, end det tynde snask fra tulip... Efter måtten var færdig, strøg jeg BBQ pulver på.

Tilbage til farsen, som har hvilet. Den pensles med din BBQ sauce. Den kan godt trække lidt mere, end jeg har på billedet! Alternativt så "hælder" du denne side NED mod bacon måtten og smører den anden side også.

Årsagen til at den skal være lidt mindre, er at du skal kunne lukke bomben når den rulles. Så er den for stor, skærer du bare noget af farsen væk.


Det ses tydeligt på nedenstående billede at der er en god stribe bacon øverst, til at lukke med.



Da farsen møjsommeligt var kommet på baconmåtten, dryssede jeg den stegte bacon ud på farsen i et pænt lag, kom et par håndfulde revet ost på (ja, der kom mere på efter billedet blev taget). Det var HER at jeg ville ønske at jeg havde flettet baconmåtten på et stykke bagepapir, da den var pænt svær at rulle. Men det lykkedes!



Og efter 50-60 min i ovnen på 200 grader, og ca. efter 30, tog jeg den ud og smurte den med mere BBQ sovs uden på.



Det færdige resultat ..... Enjoy!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar